56 Bank Street

APPROVED 03/20/2018

CB2 hearing: 02/15/2018
LPC hearing: 03/06/2018 – laid over
LPC hearing: 03/20/2018

Greenwich Village Historic District
Between West 4th Street and Bleecker Street

Image courtesy of Google Street View

—- APPLICATION INFORMATION —-

1) From the CB2 agenda: Application is to lower cellar and basement levels; replace front windows, door and repair the front façade; replace existing brick at rear, and reconfigure openings at the rear façade; and construct a roof addition, extend flues, chimney and top railing. 

2) View the application: 03/20/2018 Available in PDF; 02/15/2018 Available in PDF.

3) View CB2 Resolution: Available in PDF.

4) View the video: A curated list of LPC videos of these presentations from March 2014 onward can be found on our YouTube page. Click HERE to view the video from 03/20/2018. Please note that the LPC posts these videos about a week after the presentation. Videos include the applicant’s presentation, public testimony (for hearings only), and deliberation by the LPC commissioners.

5) View LPC Decision: Available in PDF .

6) LPC designation report: Read this property’s architectural/historical description.

7) Receive updates by email: Please click here if you would like GVSHP to email you when there are updates to the status of this application.

 

—- STATUS OF THIS APPLICATION —-

This section provides updates if there are changes to the hearing dates listed above, which includes instances when an application has been laid over (aka postponed). If applicable, LPC public meeting dates for this application will also be tracked here. Please note that public testimony is taken at public hearings, but not at public meetings.

Please note: All LPC public hearings and public meetings are held at the Municipal Building, 1 Centre Street, 9th floor north, public hearing room (unless otherwise noted).

STAY UPDATED! Click here for our e-alerts to be updated on this application as soon as we find out more.

03/20/2018: At today’s pulichearing, this application was approved with the modifications that the applicant work with staff to set back the roof rails, change their finishes and change the cladding on the rooftop addition.