255 Bleecker Street

APPROVED with modifications on 7/7/15

CB2 hearing: 06/16/2015
LPC hearing: 07/07/2015

Greenwich Village Historic District Ext. II
Corner of Bleecker and Cornelia Streets

255bleecker

Image courtesy of Google Street View

—- APPLICATION INFORMATION —-

1) From the LPC agenda: A one-story commercial building designed by E. Jerome O’Connor and built in 1941, and altered by He Gin Lee in 2003. Application is to paint facades, replace ground floor infill, and install signage and lighting.

2) View the application: Available in PDF

3) View the video: A curated list of LPC videos of these presentations from March 2014 onward can be found on our YouTube page. Please note that the LPC posts these videos about a week after the presentation. Videos include the applicant’s presentation, public testimony (for hearings only), and deliberation by the LPC commissioners.

4) View LPC Decision: Available in PDF.

5) LPC designation report: Read this property’s architectural/historical description.

6) Receive updates by email: Please click here if you would like GVSHP to email you when there are updates to the status of this application.

—- STATUS OF THIS APPLICATION —-

This section provides updates if there are changes to the hearing dates listed above, which includes instances when an application has been laid over (aka postponed). If applicable, LPC public meeting dates for this application will also be tracked here. Please note that public testimony is taken at public hearings, but not at public meetings.

Please note: All LPC public hearings and public meetings are held at the Municipal Building, 1 Centre Street, 9th floor north, public hearing room (unless otherwise noted).

STAY UPDATED! Click here for our e-alerts to be updated on this application as soon as we find out more.

As of:

  • 7/7/15: Application approved with modifications at today’s LPC hearing, and is now closed. The commissioners asked that the applicant change the proposed paint color of the storefront, either by going with a more subdued palette or exposed brick. They also felt that the lighting was excessive and could be placed on every second pier rather than every pier.